EDUCASEX

La revista virtual en la que els alumnes aprenen i ensenyen educació sexual

IES Escultor Francesc Badia de Foios

Optativa de Papers socials 4t ESO Curs 2005/06

CONSULTORI L'ENTREVISTA OPINIONS ENLLAÇOS INFORMACIÓ BLOG

CONSULTORI SEXUAL ADOLESCENT

Els alumnes de valencià de l'Institut de Mislata ens van fer arribar unes preguntes després d'haver llegit el llibre Què tinc ací baix? i els de Papers socials de Foios van intentar contestar en la mesura de les seues possibilitats. Aquest és el resultat.

 

Per què a vegades està mal vist 

que facen l’amor les xiques d’entre

 15 i 16 anys i els homens no?

Perquè aquesta societat ha ensenyat així els xiquets d’avui en dia (que si són xics no pasa res i si són dones si). Peró jo crec que això ho fan més que res perquè les dones tenen el risc de quedar-se embarassades i una xiqueta d’entre 16-17 anys, no te els mitjans necessaris ( els suficients) per a fer-se carrec d’un xiquet.  

Amparo

 El DIU i l’anell són el mateix?

 

No, perquè el DIU és un anticonceptiu intrauterí, mentre que l’anell vaginal és un anticonceptiu hormonal que es col.loca a la vagina com si fóra un tampó durant 3 setmanes.

 Andrea

Quan sol durar un orgasme?

 

Per a uns molt poquet i per a altres més, depenent de la persona.

Natalia

Com es posen els dispositius que

 necessiten ser posats per un metge ?

 

Anant a la consulta, el metge amb les mans o amb utensilis mèdics els col.loca i després els lleva.

Natalia

L'himen es pot trencar d’altra

 manera que no siga amb la

 penetració?

 

Clar que si que es pot trencar d’altra manera. Aquest pot trencar-se espontàniament per moltes causes, fins i tot, es pot tindre trencat des del naixement, però també pot passar que siga tan fi que quan es trenque no genere l’esperat fluix de sang. De fet, el coit no sempre esgarra la membrana de l’himen, sinó que es limita a estirar-lo, ja que és flexible.

Natalia

 

   La primera vegada que ho fas,

 fa mal?

Se suposa que si es fa correctament no fa mal. S’ha de preguntar què li agrada; primer la xica ha d’estar  “banyada”, és a dir, que es note excitada, que s’egregue el fluxe vaginal, i el millor és començar per els dits, introduint-li els dits per a un “primer contacte”. També, apart de la penetració n’hi ha que estimular el clítoris. 

Arantxa i Inma

Els xics poden caure en depresiò 

pel tamany del seu penis?

Si ,i tindre complexe de que s’ho mire una xica i es riga, o entre amics que li diguen que és un mariquita, i hi ha alguns que es fiquen un aparell extensor que te la fa un poc més llarga, i alguns s'operen i tot. Cada u té la que té. No per més gran més gust a la dona, doneu gràcies que la teniu.

David

 

  A quina edat es comença a 

tindre relacions sexuals?

 

Desde xicotets tots tenim sexualitat però la gent pensa que en les xiques comença quan tenen la primera regla i en els xics en la seua primera ejaculació cosa que no és així perquè com ja he dit abans tots tenim sexualitat des de menuts i a més a més cadascú pensa d’ una manera diferent, aleshores cadascú començarà a tindre relacions sexuals quan ho crega convenient.

Ester

 Fent l’amor o masturbant-se un 

xic se li pot trencar el “frenillo”?

   

Te algun inconvenient? 

I algun avantatge?

  

No, perquè això no te res que vore en la virginitat; no es com l’ himen que si que pot ser una prova de virginitat

No, però a vegades potser que li faça mal, perquè es com si fora un ferida

Leli

EL DIU I L’ANELL SóN 

EL MATEIX?

 

No són el mateix, un és un dispositiu intrauterí i l'altre hormonal

Mª Carmen

Com se sabe si un chico es 

virgen o no?

No hi ha ni existeix cap manera fisica d'esbrinar si un xic es verge o no. A no ser que es pregunte, o se li veja cara de atontat.

 Marc

Què és el 

"frenillo"?

El frenillo es la part del penis que uneix el gland i el prepuci. Hi ha persones  que no el tenen.

Marc

 

 

¿Qué riesgos hay al quedarse

 embarazada a los 16 o 17 años 

(para el niño y la madre)?

 

Per a  la mare el risc físic és coma  tota dona embarassada però, tel vegada més, perquè encara és xicoteta. El risc és més psiquic que altra cosa perquè la mare pot no aceptar la nova situació familiar. El xiquet no té massa riscos però al ser la mare jove pot tindre més que un embaràs “normal”. També, al ser la mare jove, no podra atendre’l com cal.

Mariola

Per què els homes “desitgen” 

més que les dones ?

Els homes desitgen més que les dones per l’educació. Als homens quan son actius sexualment els diuen  machotes  i a les xiques quan són actives sexualment els diuen putes o guarres”.

Mariola

 

Com ho fan els gais? 

Fa mal? 

I les lesbianes?

 Ho fan igual que els heterosexuals, el que passa es que el coit es l'única practica que no poden fer i en compte d’això fan la penetració anal . No se si fara mal però si ho fan supose que sera perquè els agrada. A més no hem de reduir la sexualitat al coit també són més coses, caricies , besos, tocaments...En el cas de les lesbianes  és el mateix la practica del coit es fa amb ajuda d’un vibrador.

Sandra

¿Por qué está bien visto como 

cosa normal que los chicos 

se masturben mientras en el 

caso de las chicas no se 

habla de ello?

 

Sempre s’ha parlat de la masturbació dels xics com una cosa normal, però la maturbació de les dones no es parla quasi perquè sempre s’ha vist com una cosa impura, com si les dones no tingueren que obtindre plaer. I ara si les dones es masturbem no es parla gens d’aixó perquè no es veu bé que les dones siguen actives sexualment.

Tamara

 

Inici|Consultori|L'entrevista|Opinions|Enllaços|

Informació|Blog|Qui som?